DE 4 TEKENEN VAN MALWARE, ZO ONTDEK JE OF JE DE DUPE BENT

DE 4 TEKENEN VAN MALWARE, ZO ONTDEK JE OF JE DE DUPE BENT

Wie last heeft van malware is niet blij. Het kan de snelheid en functionaliteit van je computer ernstig belemmeren en voor een hoop problemen zorgen. Maar hoe ontdek je eigenlijk dat je last hebt van malware, zonder meteen een hele systeemscan uit te voeren?

 

4-tekenen-van-malware

De 4 tekenen van malware

De beste manier om te ontdekken of je malware hebt, is natuurlijk wel degelijk het uitvoeren van een systeembrede scan. Als het goed is doe je dat automatisch al, maar stel nu dat dat niet zo is, wat zijn dan de signalen die op malware wijzen?

1. Vreemde pop-ups

Wanneer er voortdurend pop-ups in beeld verschijnen, zélfs wanneer je geen enkele browsers open hebt staan, dan mag je ervanuit gaan dat je malware (of in ieder geval crapware) op je pc hebt staan.

2. Browser omgeleid

Je browser gaat er op de meest vreemde momenten vandoor naar een andere website. Bijvoorbeeld, je opent Google en je komt terecht op een site die je niet kent met een of andere onbekende zoekmachine met allerlei reclame. Ook dan weet je dat je last hebt van malware.

3. Onbekende software

Er verschijnen voortdurend pop-ups met dreigende meldingen van beveiligingssoftware die je niet kent. Software die je vooral aanspoort om nu actie te ondernemen (want anders…). Angst is altijd een goede trigger om mensen minder na te laten denken. Voer zo snel mogelijk een scan uit als je last hebt van dit soort meldingen.

4. Vreemde posts op social media

Tekenen van malware zijn onder andere het verschijnen vab plotseling berichten op Twitter en Facebook vanuit jouw naam, die je helemaal niet hebt geplaatst. Dat er iets aan de hand is, dat is zeker en het is zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen, want vaak zorgen die berichten ervoor dat je anderen infecteert. Overigens hoeft het niet per definitie zo te zijn dat je malware op je pc hebt, het kan ook zijn dat je social media-account ‘gewoon’ gehackt is.

Er zijn tekenen van malware, wat nu?

Goed, je hebt dus ontdekt dat je last hebt van malware, wat kun je er dan aan doen? Zo snel mogelijk software installeren om je ertegen te beschermen en vanaf te helpen. Want echt, anno 2015 kun je écht niet meer functioneren zonder dit soort software. Het is niet de vraag óf, maar wanneer je last krijgt van malware. Voorbeelden van goede gratis software zijn Malwarebytes Anti-Malware en Avira Antivirus Free 2015.

bron: computertotaal.nl

Over de auteur

admin administrator

  Vanaf 1 oktober 2023 zal IT-Home niet langer zelfstandig in bedrijf zijn, maar zal het zich samenvoegen met PM Networking.
  De keuze om niet langer als zelfstandig bedrijf verder te gaan is na 14 jaar een weloverwogen keuze. Deze keuze leidt tot een samenwerking met nieuwe uitdagingen en uitgebreidere tools, waardoor onze klanten nog beter bediend kunnen worden.

  IT-Home is een eenmanszaak die is ontstaan vanuit passie voor het ICT-vak en dit heeft geleid tot samenwerkingen met veel mooie klanten. Na al die jaren heeft Arno Diel, eigenaar van IT-Home, behoefte aan meer.

  “De motivatie achter deze beslissing is voor mij gebaseerd op; T.E.A.M. Together Everyone Achives More. Met andere woorden, IT-Home was alleen, en nu met een team. Wij gaan vanaf nu samen knallen in de toekomst!”.

  Het samenwerken in een team, het kunnen sparren met elkaar over vraagstukken en het delen van kennis vanuit jarenlange ervaring in het ICT-vak is wat hij heeft gevonden door zich te voegen bij het team van PM Networking!

  PM Networking is in 2001 opgericht door twee studievrienden in een zolderkamer te Westzaan.
  Inmiddels is het ICT-bedrijf uitgegroeid tot een professionele dienstverlener en telt PM Networking 13 medewerkers.
  Het bedrijf is een lange periode actief geweest in Zaandam en is sinds 2022 gevestigd in Purmerend.
  Vanuit daar werkt het gehele team op zowel kantoor, als op locatie bij klanten.

  Op deze manier wordt iedereen voorzien van de juiste ICT-oplossingen. Maarten Hesse, Algemeen directeur van PM Networking, is erg blij met de toevoeging van Arno aan het team. “Arno is een hardwerkende ICT-professional die al ruim 14 jaar zelfstandig actief is.

  ICT-kennis, betrokkenheid, klantwaarde en zelfstandigheid zijn een aantal eigenschappen die zeer gewaardeerd worden bij zowel de collega's als bij de klanten van PM.
  Arno zal met zijn ervaring binnen PM voor veel klanten een sturende rol krijgen als het gaat om inrichting, klantcontact en het opvolgen van storingen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met zijn komst onze dienstverlening naar een nog hoger niveau kunnen tillen!”.

  Vanzelfsprekend is de klantenkring die IT-Home in 14 jaar heeft opgebouwd van harte welkom bij PM Networking.
  Samen met Arno wordt per klant bekeken wat de beste aanpak is.
  PM Networking en Arno zien beide uit naar alles wat komen gaat!

  This will close in 0 seconds