SSD? Geef u pc een tweede leven!

ssd

Een Solid State Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruik maakt van geheugen zoals flash of SDRAM. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat, zoals ronddraaiende platters. Daardoor zijn SSD schijven veel sneller en is de kans op fouten bijna verwaarloosbaar.

Wat zijn de voordelen van een Solid State Drive?

 • Snelheid
  Een SSD is gemiddeld vier keer sneller dan een gewone harde schijf. Uw favoriete programma’s starten daardoor veel sneller op en vooral met het opstarten van uw computer maakt dit een groot verschil.
 • Schokbestendig
  Omdat een SSD geen mechanische onderdelen bevat is deze veel beter bestand tegen schokken wat de betrouwbaarheid vergroot.
 • Energieverbruik
  Dit type schijf is veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf, wat bij laptops een langere batterijduur betekent.
 • Stiller
  Geen mechanische onderdelen, betekent dat een SSD veel stiller is. U zal verbaasd staan over hoe geruisloos bijvoorbeeld uw laptop wordt.

Echte nadelen kleven er niet aan een Solid State Drive.  In verhouding is een Solid State Drive iets duurder is dan een conventionele harde schijf.

Echter dalen de prijzen snel.

Hoe Bouwen wij een ssd in uw computer?

Veel computers hebben alleen ruimte voor een 3.5″ SSD opslagschijf. Om toch een 2.5″ SSD in uw computer te kunnen monteren zijn er speciale brackets beschikbaar. Deze zogeheten Montage Adapter zorgt er voor dat uw 2.5″Solid State Drive passend wordt. Wij schonen eerst  u computer op, en controleren de updates zodat uw computer weer helemaal schoon en bij is. Hierna gebruiken wij een tool om  een huidige harde schijf 1 op 1 over te zetten naar de nieuwe schijf. Omdat dit nogal wat tijd kost, doen wij dat het liefst hier in onze werkplaats . dit bespaard onnodige kosten.

U oude harde schijf kan daar na eventueel gebruikt worden als tweede schijf voor opslag.

Heeft u interesse in een SSD schijf, neem contact met ons op

Installatie monteur nodig?

IT-Home is gespecialiseerd in het installeren en aanleggen van uw TV / Internet / Telefonie etc. Gecertificeerde monteurs met jaren ervaring in het vak !