Draadloos ( WIFI )

IT-Home begrijpt als geen ander dat een snelle, betrouwbare en vooral veilige internet verbinding tegenwoordig tot een primaire levensbehoefte gerekend kan worden.

 

Beveiligen van een draadloos netwerk

 

Vandaag de dag is een netwerk niet meer weg te denken uit een modern huishouden.
Laptops, tablets, telefoons, televisies, blu-ray spelers, av-receivers, media spelers, game consoles, printers.
Alles staat tegenwoordig met elkaar in verbinding door middel van het netwerk. Zowel bekabelt als met Wifi.

IT-Home legt voor u een snel, betrouwbaar en veilig netwerk aan in huis of bedrijf. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Dan kan IT-Home samen met u, de ideeën en wensen in kaart brengen.

Met uw computer of laptop draadloos het internet op gaan is natuurlijk ideaal, maar het opzetten van een draadloos netwerk is niet zo vanzelfsprekend. Er zijn diverse stappen nodig om het aan de praat te krijgen. Veel mensen hebben hier dan ook moeite mee.

IT-Home kan uw draadloos netwerk stabiel en beveiligd opzetten zodat u daarna vlot en zonder haperingen kunt internetten.
Het instellen van WiFi om een stabiele verbinding te krijgen kan lastig zijn

 

Wanneer u draadloos van het internet gebruik wilt maken dan zal het draadloze netwerk beveiligd moeten worden met een wachtwoord, want anders kunnen ongewenste personen zomaar gebruik maken van uw verbinding. Sterker nog met een beetje meer kennis kunnen onbekende mensen eenvoudig snuffelen op uw systeem. Het beveiligen van uw draadloze internetverbinding is dus noodzakelijk. WEP en WPA(2) zijn de standaarden van nu, waarvan WEP tegenwoordig alweer makkelijk te kraken is. WPA(2) geniet dus de voorkeur wat nu ook meestal wordt ondersteund door de geleverde software. Een stukje extra beveiliging is het laten filteren op het MAC-adres van uw netwerkkaart. Laat IT-Home de beveiliging van uw draadloze netwerk controleren of opzetten. Via Hulp op afstand nemen we de computer over en is het zo gefixt.

Draadloos netwerk versterken met een WiFi Repeater. Een Wifi repeater versterkt het draadloos netwerk

Wanneer het Wifi signaal te zwak is om overal in huis bereik te hebben ( bijv. in de tuin of op de 2e verdieping), dan kan het draadloos netwerk worden versterkt met een Wifi Repeater.
Een Wifi repeater onderhoud de verbinding met de router en zend hetzelfde signaal verder uit, waarmee je een groter bereik krijgt. Het formaat is lekker klein en heeft enkel een stopcontact nodig om te plaatsen. Als de netwerknaam hetzelfde blijft dan heeft de computer of smartphone geen enkele moeite om te switchen tussen de router en de repeater. Maar het kan ook juist handig zijn om de netwerknaam een eigen naam te geven, zodat je kan zien met welk apparaat er verbinding is. ( bijv. WiFi zolder )
Het installeren van een Wifi repeater is niet moeilijk, maar IT-Home helpt u graag met het installeren en stabiel maken van uw draadloos netwerk.

Valt uw draadloze internetverbinding vaak weg?

Een te zwak signaal van de router,plaats,virus of een verkeerde verouderde driver van de netwerkkaart of andere draadloze netwerken in de buurt kunnen dit soort problemen o.a. veroorzaken.

Na een controle wijzigt IT-Home voor u de instellingen en zorgen we voor een stabiele verbinding.

Installatie monteur nodig?

IT-Home is gespecialiseerd in het installeren en aanleggen van uw TV / Internet / Telefonie etc. Gecertificeerde monteurs met jaren ervaring in het vak !